top of page

Børn

Børnebriller til små og store drenge og børn
Børnebriller til små og store piger og børn
Briller og kontaktlinser

Briller vil som regel være det mest oplagte valg til børn, når de har brug for synskorrektion. Derfor har vi også et godt udvalg af kvalitetsbriller som er smarte og moderigtige, da børn også er bevidste om deres udseende. Det er vores erfaring, at det er vigtigt at inddrage børnene i valget af brillestel. Børn som selv har været med til at vælge en smart brille, bliver ofte også mere glade for brillerne.

Nu er briller jo ikke den eneste løsning til børn. Det er også muligt at tilpasse kontaktlinser til børn. Kontaktlinser kan være en god idé specielt hvis barnet er meget aktiv og f.eks. dyrker sport. Man kan derfor med fordel kombinere kontaktlinser og briller, så barnet ser helt optimalt i alle situationer, og ikke føler sig begrænset af at briller ikke altid er lige praktiske. 

Myopikontrol

Myopi, også kaldet nærsynethed, er et stigende problem blandt børn og unge. Det er videnskabeligt bevist, at natlinser bremser udviklingen af nærsynetheden med gennemsnitligt 45% hos børn og unge. Som tommelfingeregel vil man altså ende med ca. halvt så høj en styrke, hvis man bruger natlinser i forhold til briller. Personer med en myopi på blot 1 dioptri har en øget risiko for at blive ramt af nethindeløsning, glaukom (grøn stær), bagerste subkapsulær katarakt (grå stær) og makuladegeneration i forhold til ikke nærsynede personer. Der er derfor god grund til at overveje myopikontrol med natlinser, hvis dit barn er nærsynet.

bottom of page